måndag 12 december 2011

VIT CHOKLADMOUSSE

IMG_1410

Den här vita chokladmoussen är en vinnare på nyårsafton, dessutom gör du den dagen innan så du slipper kladdet på självaste dagen D.

God Morgon!

Jag hade ju lovat er receptet på den vita chokladmoussen som vi bjöd på under förra helgen. Men tiden springer iväg och jag glömde totalt bort…men här kommer den i alla fall. Håll till godo! =)

Du behöver
2,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1/2 vaniljstång (om du vill)

Så här gör du (Dagen innan)
Hacka den vita chokladen i
bitar
Värm upp grädden men se till att den ej börjar koka.
Smält ner chokladen i grädden och lägg också ner vaniljstången.
När chokladen har smält är det dags att kyla “smeten”. Är det vinter så ställ den utomhus. OBS! Det är viktigt att moussen står kallt över natten.

Dagen efter
Vispa upp “smeten” så att det blir en mousse.
Servera i ett snyggt glas och riv lite mörk choklad ovanpå, avsluta med ett myntablad för syns skull!

Låt det väl smaka!

Nu skall jag springa till bussen snart för ännu ett måndagspass, denna veckan är inte bara fullspäckad hemma utan också på jobbet. Men ikväll skall jag skriva julkort och kanske blir det ett pepparkakshus!

På återseende!

Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar