tisdag 15 november 2011

SMARRIGA CAKE POPS

IMG_1140

Dessa små kakorna bakade jag inför Elis dop och alla verkade visst gilla dom riktigt mycket!

IMG_1147

Smarrig choklad inuti och härligt god choklad utanpå…

IMG_1173

Det ljusblå sidenbandet är pricken över i:et, speciellt när det är högtidsdag.

God Kväll!

Inför dopet som vi var på i lördags då vårt gudbarn döptes bakade jag dessa mycket omtyckta Cake Popsen. Måste erkänna att de blev galet goda och perfekta till en kopp kaffe. Här kommer receptet så att du kan göra egna! =)

Cake Pops

Du Behöver:
2 paket ballerina kladdkaka
50-100 g Philadelphiaost
200 g vit choklad

Extra tillbehör:
Grillpinnar
Sidenband

Så här gör du:
Mixa ballerina kladdkakorna till en massa och blanda sedan ner philadelphiaosten. Blanda ner så mycket så att det blir en smidig deg som du kan rulla små bollar till. Ställ dina popsbollar i kylskåpet i 30 min.
Under tiden som popsen står i kylen så kan du klippa till grillpinnarna till önskad storlek samt smälta den vita chokladen i ett vattenbad.

Ta ur popsen ur kylskåpet, doppa en grillpinne i chokladen och tryck sedan ner i en boll (pinnen fäster bättre då). =) Doppa sedan hela bollen i chokladen och ställ den på ett bakplåtspapper i kylen för att stelna.
Knyt därefter ett sidenband runt din pops och servera med en god kopp kaffe.=)

Tips:
Om chokladen stelnar (vilket den oftast gör efter ett tag) så kan du tillsätta lite smakfri matolja i den, så blir den återigen lite rinnigare.
Om du vill ha runda cake pops så använd dig av lite oasis som du kan sätta pinnarna i. Tänkte själv testa det nästa gång! =)

Lycka till!

Nu skall jag fortsätta mysa med mitt te och idag blir det som vanligt sängdags tidigt för imorgon har jag inte lyxen att köra bil utan det blir återigen kollektivtrafiken som får transportera mig.

Hoppas ni får en mysig kväll!

Kramar / Anna

2 kommentarer:

  1. Detta måste testas! :)
    Hur många cakepops får du utav detta receptet?

    Tack på förhand!
    Lillen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Ja, det är helt klart värt att testas för de är sååå goda!
      Jag kommer inte ihåg exakt hur många jag fick men tror det var mellan15-20. Du kan ju välja själv också beroende på hur stora du gör dom. Vill du ha de ännu festligare så kan du doppa dom i valfritt stressen efter du doppat i varm choklad.
      Lycka till! Kramar Anna

      Radera