tisdag 3 april 2012

Falukorvswok med risnudlar

IMAG0716

Snabblagad & god rätt som vi testade i förra veckan. Kommer definitivt göra den fler gånger och jag älskar när det går riktigt fort att tillaga en rätt under vardagarna. =)

IMAG0715

Risnudlar, falukorv och massa goda färska grönsaker. Dessutom kan du ju slänga i ännu mer om du vill. Jag brukar alltid följa receptet första gången och sedan vidareutveckla det.

God Morgon!

Upp tidigt idag igen och för er som undrar så gick min röntgen bra men svaren får jag inte förrän om en vecka. Men just i detta nu sitter jag med en mage som gör riktigt ont, hopplöst! Det är bara att bita ihop & sticka till jobb.

På tal om något helt annat så kommer här ett smarrigt recept på falukorvswok. Det är gott, enkelt och går riktigt fort att tillaga. =)

Falukorvswok

Du behöver:
550g falukorv
1 burk (227g) skivade bambuskott
2 röda paprikor
2 rödlökar
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt & peppar
4 port risnudlar

Så här gör du:
Skär falukorven i stavar. Häll av vätskan från bambuskotten. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Skala och skiva löken.
Fräs korven i oljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt ingefära och grönsaker. Stek några minuter. Blanda i honung, sambal oelek & vinäger.
Låt allt bli varmt & smaksätt med salt och peppar.
Koka nudlarna efter anvisning på förpackningen.
Servera & njut! =)

Lycka till!

Kramar / Anna ♥

2 kommentarer:

  1. Visst är det gott vi gjorde det förra veckan vi med:-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi kommer definitivt göra det igen! Ta hand om er och glad påsk! Kramar Anna

      Radera