Igår gjorde älskade maken en supersmarrig efterrätt.
Har ni sett Carte Dor´s reklam så kanske ni känner igen er och jag måste säga att det blev riktigt smarrigt och det blev många olika smaker som gifte sig med varandra.
Du behöver:
200-250ml valfri glass
500g Jordgubbar
1 msk Strösocker
1 st citron
250g smördeg
1 st vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skölj och rensa ca 350g av jordgubbarna. Skär jordgubbarna i 3-4mm tjocka skivor (hellre för tjocka än för tunna).
Kavla ut (0,5 cm tjock) och skär smördegen till 4st 10x12cm rektanglar och sätt dem på en bakplåt. Beroende på de skivade jordgubbarnas storlek, lägg dem i 2-4 rader och lite omlott på smördegen. Grädda sedan i ungen 20-25 minuter tills smördegen får gyllenbrun färg. Låt svalna innan servering. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Riv zesten från citronen.
Ta resterande jordgubbar tillsammans med strösocker, fröna från vaniljstången (alt 1 tsk vaniljsocker) citron zest och slutligen pressa ur citronsaften. Koka ihop tills jordgubbarna blivit mjuka, låt svalna. Mixa sedan jordgubbssåsen slät.
Ta en skopa glass och placera på ovanpå bakverken.
Ringla jordgubbssåsen ovanpå glassen, servera direkt.
Detta receptet kommer HÄRIFRÅN! Kolla in för fler smarriga recept!
Lycka till! :-)
Kramar Anna ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar