måndag 20 december 2010

Ingen jul utan knäck

Årets knäck blev riktigt lyckad och fick perfekt konsistens.
Jag gjorde några med sötmandel och några utan för att passa alla smaker.
Självklart fick jag dessutom användning av mina knäckformar
som är inköpta tidigare under hösten på Åhléns.

Här avnjuter jag några knäck tillsammans med Ofelias te
från Spice Tree Hill. Eftersom jag inte hittat en perfekt temugg
får det drickas ur kopparna från Höganäs Keramik så länge.

God Kväll underbara vänner!

Jag sitter här hemma och njuter av julen med att titta på Jul med Ernst på Tv 4. Han har faktiskt mängder av roliga inredningstips och pysseltips inför julen.

Häromdagen gjorde jag knäck och det blev riktigt lyckat, nedan följer receptet för er som vill göra det självklara julgodiset. :)

Julknäck

2 dl Grädde
2 dl Strösocker
2 dl Sirap

Så här gör du:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt smeten koka i ca 20 minuter. Gör sedan dropptestet (kommentar nedanför). Är den klar så är det bara att fylla dina fina knäckformar till hälften. Ställ sedan kallt eller som jag på balkongen.

Dropptest: Droppa lite knäcksmet i ett kallt glas med vatten. Blir smeten riktigt seg så är den klar.

Lycka till!

Nu skall jag mysa vidare med Ernst!

Jag vill passa på att tacka er läsare för att ni visar era reaktioner. Det är riktigt roligt att få respons på det jag skriver. :D Tack!

Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar