Min mumsiga tårta som blev supergod! Jag hade lätt ätit
upp hela själv men jag vart ju tvungen att spara lite
till våra härliga gäster!
upp hela själv men jag vart ju tvungen att spara lite
till våra härliga gäster!
Strössel finns i alla dess former och varianter och det blev ett
nytt inköp inför våren då jag tycker att vinterströsslet har gjort sitt.
Dessa kommer liksom vinterströsslet från Dr.Oetker och finns
att köpa i en vanlig mat-butik.
Som jag lovat er kommer här receptet på citronkakan jag gjorde under förra helgen. Den var riktigt saftig och god och jag kan varmt rekommendera er att bjuda på denna.nytt inköp inför våren då jag tycker att vinterströsslet har gjort sitt.
Dessa kommer liksom vinterströsslet från Dr.Oetker och finns
att köpa i en vanlig mat-butik.
Annas Mumsiga Citronkaka
Ingredienser
200 g Smält margarin
1 1/2 Strösocker
2 st Ägg
2 1/2 dl Vetemjöl (fungerar även med glutenfritt mjöl)
1 tsk Bakpulver
1 Citron
Krämig Frosting
60 g Mjukt smör
5 dl Florsocker
1 msk Färskpressad citron
100 g Philadelphiaost
Karamellfärg
Strössel
Gör så här
Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl & bakpulver och vispa försiktigt ner i smeten.
Tillsätt sedan margarinet och rör om till en fin smet. Riv ner citronskal och tillsätt ca 2 msk citronsaft. Fyll muffinsformar till 3/4 eller en stor form.
Grädda i ugn i ca 200 grader. Muffins ca 10 min och en form ca 20 beroende på storlek.
Gör ett stickprov!
Låt de sedan svalna och gör frostingen.
Blanda philadelphiaost, smör, citron och florsocker till en krämig smet och tillsätt några droppar karamellfärg i valfri färg. När frostingen fått den färg du vill ha är det bara att garnera tårtan och sedan strö över valfritt strössel.
Lycka till!
Nu skall jag göra mig klar inför dagens arbetspass och sedan ta en härlig promenad i solens strålar! Lovely!
Ta vara på varandra!
Kramar Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar