Detta har blivit en av mina favoriter & igår smakade det precis lika gott som första gången vi gjorde denna rätt.
Dessa underbart goda grillspett kan du välja att grilla på grillen eller om du bor som oss, stek först i panna & låt de bli helt klara i ugnen.
Här kommer nu vad jag lovat och har ni inte en aning om vad ni skall äta till helgen så kommer receptet på African Stew med grillspett & ris nedanför.
Om ni undrar varför det inte blev nåt inlägg under gårdagen så har blogspot legat nere! Hoppas ni har överseende med detta! =)
Du behöver:
1 gul lök, finhackad
0,75 dl olivolja
2 msk kalvfond
1 msk allroundkrydda
1 burk krossade tomater
3 dl ris
1 msk paprikapulver
2 paprikor i olika färger
600 g biff eller oxfilé (funkar med griskött också)
Så här gör du:
Fräs löken i oljan. Tillsätt fond, allroundkrydda & tomatkross. Låt koka under lock på svag värme i ca 1 timme. Sätt ugnen på 150 grader. Koka riset tillsammans med paprikapulver enligt anvisningar på förpackningen. Kärna ur & skär paprikan i bitar. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. ( Ett tips är att göra detta innan & låta dem bada under dagen i en god marinad)
Trä upp på spett varvat med paprika & bryn sedan i olja i stekpannan. Lägg i ugnsfast form & häll över lite överbliven marinad. Stek klart i mitten av ugnen ca 15 min (ca 30 min om det är fläsk). Ta da! Bara att njuta!
Tips: Tillsätt gärna andra grönsaker efter egen smak, vi har haft både lök i bitar, bacon & cocktailtomater på våra spett.
Varma Kramar ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar