fredag 13 maj 2011

AFRICAN STEW MED GRILLSPETT & RIS

IMG_9001

Detta har blivit en av mina favoriter & igår smakade det precis lika gott som första gången vi gjorde denna rätt.

IMG_8999

Dessa underbart goda grillspett kan du välja att grilla på grillen eller om du bor som oss, stek först i panna & låt de bli helt klara i ugnen.

Här kommer nu vad jag lovat och har ni inte en aning om vad ni skall äta till helgen så kommer receptet på African Stew med grillspett & ris nedanför.

Om ni undrar varför det inte blev nåt inlägg under gårdagen så har blogspot legat nere! Hoppas ni har överseende med detta! =)

Du behöver:
1 gul lök, finhackad
0,75 dl olivolja
2 msk kalvfond
1 msk allroundkrydda
1 burk krossade tomater
3 dl ris
1 msk paprikapulver
2 paprikor i olika färger
600 g biff eller oxfilé (funkar med griskött också)


Så här gör du:
Fräs löken i oljan. Tillsätt fond, allroundkrydda & tomatkross. Låt koka under lock på svag värme i ca 1 timme. Sätt ugnen på 150 grader. Koka riset tillsammans med paprikapulver enligt anvisningar på förpackningen. Kärna ur & skär paprikan i bitar. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. ( Ett tips är att göra detta innan & låta dem bada under dagen i en god marinad)
Trä upp på spett varvat med paprika & bryn sedan i olja i stekpannan. Lägg i ugnsfast form & häll över lite överbliven marinad. Stek klart i mitten av ugnen ca 15 min (ca 30 min om det är fläsk). Ta da! Bara att njuta!

Tips: Tillsätt gärna andra grönsaker efter egen smak, vi har haft både lök i bitar, bacon & cocktailtomater på våra spett.


Varma Kramar ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar