Imorgon infaller Vårfrudagen som firas den 25 mars varje år men här i Sverige har vi döpt om den till våffeldagen! Förr i tiden var vårfrudagen en helgdag och den är tillägnad jungfru Maria (vår fru) men i folkmun omformades vårfrudagen till våffeldagen och vi har på senare tid också börjat äta våfflor då!
Imorgon kväll skall vi till Markus mormor som gör världens godaste våfflor & hon gör dessutom alltid ett stort lass glutenfria våfflor till mig! Tack Ebba!
Du får inte glömma att själv bjuda på lite våfflor så nedan kommer ett riktigt mumsigt recept på frasiga våfflor!
Frasvåfflor
Du behöver
4 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1 dl vatten
1-2 krm salt
Så här gör du
Vispa grädden tjock. Blanda mjölet, vattnet och en del av grädden till en slät, klumpfri smet. Låt den gärna stå & svälla en god stund! Rör ner resten av grädden. Hetta upp våffeljärnet och grädda vackert guldgula våfflor!
Servera våfflorna med sylt & grädde och en kopp kaffe!
Lycka till!
Nu blir det till att göra klart det sista här hemma inför dagens arbetspass!
Kram/Anna
hmmm vad hände med magen När du åt våfflor????
SvaraRadera:-)))