kommer här ett förslag och recept! Det är supergott!
Denna kycklinggryta är underbart god samt är enkel & snabb att tillaga!
Jag är inte en person som älskar kokosmjölk men kan ändå säga att denna thailändska kycklinggrytan är som gjord för mig!
Senast som vi hade middag hemma bjöd vi på den här och det visade sig att den var omtyckt!
Thailändsk Kycklinggryta
Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 tsk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
1/2 röd pepparfrukt (OBS! Försiktig hantering)
1 msk röd currypasta
Rivet skal & saft från 1 Lime
1 dl hönsbuljong av tärning/fond
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
1 msk vetemjöl
Salt & Peppar
Så här gör du:
Skär filéerna i mindre bitar & bryn dem i margarinet tillsammans med pressad vitlök.
Krydda med salt & peppar. Tillsätt hackad pepparfrukt (Ta ur kärnorna för mildare smak), currypasta, saft & skal (ej det vita) från lime. Späd med buljong & låt allt koka ihop 6-8 minuter. Rör ner kokosmjölk, låt det koka upp och red av med vetemjöl utrört i lite vatten. Servera med kokt ris & sallad.
Ibland väljer vi att utöka grytan med vettenkastanjer, paprika och broccoli vilket gör den ännu godare! Testa du med dina grönsaker du tycker bäst om!
För att göra den glutenfri: Använd maizena istället för vetemjöl!
Lycka Till!
Jag är inte en person som älskar kokosmjölk men kan ändå säga att denna thailändska kycklinggrytan är som gjord för mig!
Senast som vi hade middag hemma bjöd vi på den här och det visade sig att den var omtyckt!
Thailändsk Kycklinggryta
Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 tsk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
1/2 röd pepparfrukt (OBS! Försiktig hantering)
1 msk röd currypasta
Rivet skal & saft från 1 Lime
1 dl hönsbuljong av tärning/fond
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
1 msk vetemjöl
Salt & Peppar
Så här gör du:
Skär filéerna i mindre bitar & bryn dem i margarinet tillsammans med pressad vitlök.
Krydda med salt & peppar. Tillsätt hackad pepparfrukt (Ta ur kärnorna för mildare smak), currypasta, saft & skal (ej det vita) från lime. Späd med buljong & låt allt koka ihop 6-8 minuter. Rör ner kokosmjölk, låt det koka upp och red av med vetemjöl utrört i lite vatten. Servera med kokt ris & sallad.
Ibland väljer vi att utöka grytan med vettenkastanjer, paprika och broccoli vilket gör den ännu godare! Testa du med dina grönsaker du tycker bäst om!
För att göra den glutenfri: Använd maizena istället för vetemjöl!
Lycka Till!
Idag skall jag återigen till läkaren för att kolla blodtrycket då jag haft ont i mitt huvud de senaste veckorna. Igår eftermiddag fick jag ett rödsprängt öga som inte har släppt så det skall bli intressant att se om de hittar något!
I övrigt är det bara jobbet som tar min plats i almanackan där jag skall tillbringa eftermiddagen och kvällen!
Jag önskar er en trevlig & mysig fredag!
Stora Kramar/Anna ♥
I övrigt är det bara jobbet som tar min plats i almanackan där jag skall tillbringa eftermiddagen och kvällen!
Jag önskar er en trevlig & mysig fredag!
Stora Kramar/Anna ♥
Tack för ett fint recept !! Jag gillar Thaimat !!
SvaraRaderaHej! Har inte alls sett din kommentar! Hoppas du gillade receptet!
RaderaKramar Anna