måndag 24 oktober 2011

MARINERAD KYCKLINGFILÉ I UGN

IMAG1806

Eftersom vi hade besök i helgen av en hel familj å var det tur att vi hade köpt ett nytt matbord. Dessutom tittade både syrran och vår gode vän Jonas förbi. Men det fanns självklart plats för dem med. =)

IMAG1812

Kanske inte ser ut som den godaste maträtten men det var verkligen galet gott. Vi provade ett helt nytt recept som jag fått av min kollega Gun. Perfekt rätt ni är många på en middag, inget kladd då du förbereder allt dagen innan.

God morgon!

Jag skulle stigit upp redan vid 6.30 för att börja öva inför mitt kommande jobb nästa vecka men då jag är världsbäst på att snooza så steg jag inte upp förrän 2 timmar senare. Tror det får bli bättring där…men eller hur är det gott att ligga kvar i värmen bredvid den underbaraste personen i världen. ♥

Här kommer en av de godaste kycklingrätterna jag någonsin testat och dessutom hur enkel som helst. Älskar när det är både gott & enkelt samt inget kladd när gästerna väl är på plats.

Marinerad Kycklingfilé i ugn
(4-6 personer)

Ingredienser

1 kg kycklingfilé (ca 8 filéer) eller fläskfilé
5 dl grädde

Marinaden:
9 msk finhackad rödlök
6 msk olja
3 msk Kinesisk soja
6 msk chilisås
3 st pressade vitksklyftor
svartpeppar

Så här gör du

Rör ihop marinaden och lägg filéerna i en eldfast form. Låt stå i marinaden minst 6 timmar (gärna över natten), lägg på platsfolie över formen.

Ställ in formen med marinaden i 225 grader ca 25-30 min om det är kycklingfilé och 45 min om det är fläskfilé. Tag ut formen och slå på 5 dl grädde och sätt sedan tillbaka in i ugnen ytterligare 15-20 min.

Klar att servera!

Servera gärna med kokt ris eller pressad potatis samt krispig sallad.

Lycka till!

Nu skall jag göra mig iordning till jobbet och få i mig lite frulle!

Kram Kram ♥

2 kommentarer:

  1. Jätte gott kommer definitivt att tillagas fler gånger! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur! :-) Roligt att du gillar receptet. :-)
      Kram

      Radera