söndag 23 oktober 2011

ROGIVANDE TRÄDGÅRDSPYSSEL

IMAG1855

Så här fint blev det hemma hos oss när både jag och maken har varit i farten och fixat i trädgården hela eftermiddagen. Brudkistan till höger har jag fått av min farfar och jag funderar faktiskt på att fixa iordning den och ta in den, den håller tyvärr på att förstöras av Sveriges väderförhållanden.

IMAG1853

Tog på mig mössan (från Åhléns) och satte mig en stund för att dricka lite kaffe med maken och sedan läsa i vår trädgårdsbok. Mycket bra att ha för att veta när och hur du ska beskära t.ex. hallon & vinbär som jag kollade upp.

trädgården

Ljungen har planterats och pumporna har placerats ut tillsammans med små lyktor. Härliga höstmys! =)

IMAG1856

Ser ni pumporna och den lilla lyktan i landet? Där var det tidigare idag en likadan buske som till vänster men den hade dessvärre dött så jag grävde bort den idag. Pyntade med lite höst istället.

IMAG1860

Utanför vår dörr har jag också placerat ut en liten pumpa tillsammans med en lykta. Bakom står det en skylt som jag målat i vitt, köpte den på Åhléns med fyndpriset 29 kr. =)

God Kväll kära läsare!

Roligt att ni hittat till mig i stora cybervärlden…=)

Jag och käraste mannen har precis kommit innanför dörren efter riktigt hårt men ack så roligt trädgårdsarbete. Jag har äntligen planterat min ljung som har fått stå ute i en låda på backen i väntan på att grävas ner i härlig jord.

Dessutom hann vi klippa gräset samt så gräs där vi tidigare grävt bort lite buskar. Vi hann också beskära våra hallon &vinbärsbuskar, gräva bort en buske, dricka kaffe och kratta upp massor av löv. Nu är det riktigt fint här hemma och jag är lugn i själen, inte bara för att vi har fått det gjort utan också för att det är rogivande att pyssla här utanför i vår lilla oas.

För övrigt så lämnade familjen Silvfertjärn som består av bror med fru & 2 barn, vårt hem under lunchtid så jag tänkte ta tag i städning av hemmet nu under kvällen. Det blir mer stök än vad man tror med en hel familj extra, men roligt har vi haft! =)

Hoppas ni har haft en mysig och bra helg!

Stora Varma Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar