tisdag 11 december 2012

Välkommen vecka 15 (14+1) ♥

myran 14 0

Syns lite olika i olika vinklar men äntligen börjar det synas lite mer så jag inte bara känner mig fluffig! *skratt*
Kan ni tänka er att där inne sprattlar det en liten liten myra…helt otroligt!
Tröja från Only & mammajeans från H&M

Kroppen – Ditt förstorade hjärta har nu en 20% högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig & barnet. Blodvolymen fortsätter att öka. Om du har barn sedan tidigare kanske du redan nu kan känna bebisens rörelser.

Bebisen – Nu är bebisen ca 8-9 cm lång och väger ca 40 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa & huvudet kan vara täckt med dunigt hår.
Impulser från hjärnan gör att bebisen tränar sina ansiktsuttryck. Från och med den här tiden kan bebisen gripa, kisa & rynka på ögonbrynen. Den kanske till och med kan suga på tummen.

Mina funderingar från veckan som varit – Jag har haft ganska mycket huvudvärk och har känt mig helt slutkörd. Det tar ju dessutom på krafterna att jobba heltid samtidigt som jag har långt att pendla. Jag är tacksam och glad över att ha ett så otroligt roligt jobb att gå till samt att ha alla dessa underbara kollegor som utan tvekan piffar upp min vardag. Jag trivs med att vara gravid och njuter av varje stund. Längtan har varit så stor att det är svårt att sätta ord på det. En vacker dag får ni veta mer om det!

Kram Kram

4 kommentarer:

 1. Fina magen! Så spännande att följa dig...*host* Er menade jag!!:-) kram på Er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en sååå spännande tid vi har framför oss och jag gläds åt att kunna dela den med er alla läsare här på bloggen! Kram på dig

   Radera
 2. Finis =) Dags att mysa snart tycker jag!

  SvaraRadera