lördag 20 juli 2013

Chokladprovning Peter Beier

IMG_2083[1]

Det fanns mängder av handgjorda praliner och det var riktigt svårt att välja vilka vi skulle köpa hem. Hädanefter tror jag minsann det får bli lite finchoklad när vi skall lyxa till det. Inga konstiga ämnen & ingredienser utan ren och fin choklad med bättre smak helt enkelt.

IMG_2074[1]

Vi valde att gå på chokladprovning i Halmstad. Det var en 30-årspresent till vår fina Anja så vi var ett glatt gäng på 8 personer som njöt av god choklad och en liten föreläsning om Peter Beier

IMG_2082[1]

Chokladprovningen avslutades med fondue med frukt. Så oerhört gott så nu skall vi minsann göra det hemma framöver. Kanske på vår bröllopsdag?

SDC15646

Vi köpte hem lite chokladpastiller som vi dessutom kan göra fondue med och kakao så vi kan avnjuta varm choklad i höst. Mums!

 

Häromdagen var vi på chokladprovning i Halmstad på Peter Beier och det var en smaskig kväll som avslutades med chokladfondue. Vi betalade 299 kr / person och är totalt sett nöjda med kvällen. Vi tyckte dock att det var väldigt mycket prat om just verksamheten Peter Beier och inte speciellt mycket om chokladens historia eller hur man gör choklad vilket hade varit mer intressant för oss. Så framöver får det nog bli provning någon annanstans för att se hur de gör och för att avnjuta ännu mer god choklad.

Det som är unikt för Peter Beier är att de äger sin egen odling för att kunna säkerställa varje steg i produktionen. Varje pralin är handgjord hos ägaren Peter Beier i Danmark där han framställt de unika smakerna. Chokladen är endast av naturliga ingredienser så det finns inga konstiga ämnen i som det oftast gör i den billiga chokladen jag gärna äter.
Numera skall jag unna mig några smarriga lite dyrare chokladbitar istället för att kränga en hel chokladkaka med härdat fett och massa konstigheter i.

Känns ju dessutom lite lyxigare, eller hur?

Kram / Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar