fredag 6 december 2013

En tårta till helgen

IMG_3412

Har haft efterfrågan på receptet till min blåbärstårta som jag gjorde till min älskade mamma när hon fyllde år! ♥
Receptet följer nedan.

IMG_3223[1]

Blanda alla ingredienser & grädda i ugn

IMG_3218[1]

Dela tårtan i tre delar

IMG_3220[1]

Ta ett lager med sylt, förslagsvis den här goda blåbärssylten som jag har köpt på Storegården och mellan det andra lagret valde jag marsankräm.

IMG_3413

Lägg ett täcke med grädde på & dekorera med stora härliga blåbär eller hallon eller vad du nu vill. :-)

Sockerkaka

Du behöver:
2 dl socker
2 stora ägg eller 3 små
50 gram smör
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk eller vatten
2 tsk vaniljsocker eller
rivet skal av en citron

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker 5 minuter med elvisp, matberedare eller för hand.
Smält smör eller margarin. Ta av från värmen och tillsätt mjölken.
Vispa i smör och mjölkblandningen i äggblandningen. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda hastigt till en jämn sockerkakssmet.
Häll sockekakssmeten i sockerkaksformen.
Grädda sockerkakan i cirka 35 minuter. Sockerkaksformar med hål i mitten bakar snabbare än tex en rund springform med löstagbar kant som kan behöva upp till 50 minuters baktid.
Provstick - kakan ska ej vara kladdig i mitten (om du inte gillar det förstås).
Låt sockerkakan svalna något.
Vänd upp sockerkakan på en tallrik och vänd sedan över igen på en skärbräda eller serveringsfat.

För att göra en tårta:

Du behöver:
Valfri sylt
Grädde
Marsankräm
Bär

Så här gör du:
Dela sockerkakan i tre delar.
Bred ett lager med sylt & ett lager med marsankräm.
Bred hela tårtan med grädde eller för att piffa till det ytterligare använd sprits. Dekorera sedan bären, sätt på kaffe & njut av en god tårta.

Lycka till!

Kram / Anna ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar