tisdag 10 april 2012

Makroner med hasselnötskräm

IMAG0805

Hittade ett recept i en av Ica´s tidningar och var ju bara tvungen att testa till påskens festligheter.

IMAG0812

Den bruna skall egentligen vara gul men den rosa blev i alla fall rätt. *skratt*

IMAG0809

Perfekta till en kopp kaffe och för er som undrar så blev de smarrigt goda.

God morgon!

Tänkte bjuda på ett enkelt & snabbt recept på makrons med hasselnötskräm. Första gången jag gjorde dom men är ändå riktigt nöjd med resultatet och goda blev dom.

Här kommer receptet så ni också kan testa!

Makroner med hasselnötskräm
(15 dubbla kakor)

Du behöver:
150 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Valfri hushållsfärg

Fyllning:
1 1/2 dl hasselnötskräm
1 apelsin, rivet skal

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan fint på rivjärn. Rör ihop mandelmassa, socker & äggvita till en smet. Färga smeten med några droppar hushållsfärg.
Fyll smeten i en spritspåse. Tryck ut smeten direkt på bakplåtspapper på en plåt till 30 små kakor, ca 3 cm diameter & platta till toppen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna något innan de lossas från pappret.
Blanda hasselnötskrämen med apelsinskal. Fyll en spritspåse med fyllningen. Spritsa krämen på kakans undersida. Lägg ihop dom två och två.

Nu har du en färdig makron! =)

Tips: Lägg dem gärna kallt innan servering så att hasselnötskrämen svalnar. Du kan även använda lime om du inte har apelsin.

Lycka till!

Kramar / Anna ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar