fredag 6 april 2012

Nadjas Sommartårta med rårörda jordgubbar

Igår hade vi knytkalas med grillning här hemma i Magnarp med flera underbara vänner. Jag och maken kom inte i säng förrän vid halv två och då konstaterade vi att det hade varit en fantastiskt rolig kväll, så ett stort tack till er alla!

IMAG0772

Vi stod för efterrätten så jag passade på att göra denna härliga jordgubbstårta som vi provade på förra året hos Nadja. Just därför har jag döpt den till Nadjas Sommartårta.

IMAG0770

Tårtan har mycket sötma men också syrligt inslag från lime.

God förmiddag!

Hemma hos oss är det som utlovat molnigt och regnigt men jag tyckte ändå att dagen började fint med sol & molnfritt. Om du mot förmodan vill trotsa vädret och påbörja sommaren lite tidigare så skall du prova denna smarriga söta tårta som dessutom är perfekt att bjuda på under påskens festligheter. =)

Nadjas Sommartårta med rårörda jordgubbar
(ca 8 personer)

Du behöver:

Tårtan:
2 marängbottnar
1 lime, saft + skal
1 dl lemoncurd
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde

Rårörda jordgubbar:
1 l jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 lime, saft +skal

Så här gör du:

Tvätta och knoppa av jordgubbarna. Skiva dom i mindre bitar. Blanda med socker, skal & saft från limen och rör om ordentligt. Låt stå medan du gör resten.
Vispa grädde med philadelphiaost, lemoncurd och rivet limeskal. Tillsätt limesaft efter egen smak (jag gillar lite extra syrlig, då den blir en god kontrast till de söta jordgubbarna samt marängbottnen.)
Lägg en marängbotten på ett fat och fördela en del av gräddblandningen över. Toppa med de rårörda jordgubbarna. Lägg på nästa marängbotten och gör om proceduren. (Om du vill kan du avsluta med yterligare en marängbotten men jag tycker det är fint med jordgubbarna på toppen.)
När du är färdig så ställ in tårtan i kylen eller frysen.
Kom ihåg att det inte gör något om tårtan går sönder lite. ;)

Tips: För att underlätta kan du använda en form med avtagbara kanter. =)

Lycka till och låt det väl smakas med en kopp kaffe!

Trevlig långfredag!

Varma Kramar / Anna ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar